Ons team

Challenge Sports bestaat inmiddels 24 jaar en heeft een indrukwekkend trackrecord waar maar weinig re-integratiebureaus aan kunnen tippen. Directeur Johan van Haga heeft het toentertijd opgezet om jongeren die een bepaalde maatschappelijke fundering missen wel handvatten aan te reiken om wat van hun toekomst te maken. Om dit doel te bereiken, heeft Johan een zorgvuldig samengesteld team om zich heen verzameld, dat handelt vanuit een gedeelde passie: een succesvolle toekomst beschikbaar maken voor iedereen.

Het team van Challenge Sports bestaat uit coaches, ervaringsdeskundigen, Bekende Nederlanders, topsporters en andere rolmodellen.

Coaches
De coaches vormen het eerste aanspreekpunt voor de jongeren. Zij begeleiden ze van A- Z: sommige 1 op 1, andere klassikaal. Daarnaast zijn er coaches die zich voornamelijk richten op het sportieve deel van het traject. De jongeren krijgen input van alle coaches, afhankelijk van het onderwerp, maar slechts een van hen fungeert als de vaste contactpersoon.

De coaches zijn gespecialiseerd in o.a. schuldhulpverlening, gezonde levensstijl, taal en rekenen, empowerment, sport, agressiebeheersing, sollicitatietraining en zelfredzaamheid.

Ervaringsdeskundigen
Veel van de coaches hebben zelf dit traject gevolgd of in de schoenen van de deelnemers gestaan en weten daardoor goed in te spelen op hun belevingswereld.

Bekende Nederlanders en topsporters
Deze groep is van grote waarde voor Challenge Sports, omdat ze vanuit haar publieke status een echte voorbeeldfunctie heeft voor de deelnemers. Deze rolmodellen putten veelal uit eigen ervaring en leren de jongeren hoe ze obstakels kunnen overwinnen die het dagelijks leven zo kenmerken. Door het contact met topsporters leren de jongeren wat sportmentaliteit is: structuur, discipline, niets is wat het lijkt. Mentaal ligt vaak de grootsteuitdaging- waar liggen je grenzen en hoe graag wil je iets.

Deze rolmodellen vullen de rol van de coaches naadloos aan en weten de deelnemers vaak net dat extra duwtje in de rug te geven dat nodig is om succes te behalen.

Wie doet wat

Oprichter/Directeur
johan@challengesports.nl

Johan van Haga

Kamaljeet Kaur

Fatma Demirhan

Mirjama Zijlmans

Marinha Verschoof

Financieel Manager
e.abresch@challengesports.nl

Esther Abresch

Sport Instructrice
y.ignatia@challengesports.nl

Yanira Ignatia

Psycholoog/Quality Assurance/Operations Manager
r.krabbendam@challengesports.nl

Robert Krabbendam

Sharane Martina