John Williams Brengt Rotterdamse Succesformule Voor Jongeren Re-Integratie Naar Heel Nederland

ROTTERDAM - Al 24 jaar lang is het Rotterdamse Challenge Sports specialist in het re-integreren van werkloze jongeren uit een uitkering naar school of werk. Nu profiteren enkel nog Rotterdamse jongeren van de succesformule, maar binnenkort zal heel Nederland ermee kunnen kennismaken. Tv- presentator John Williams en Challenge Sports slaan de handen ineen om dat te bewerkstelligen.

Williams, bekend van tv- programma’s als ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant’ en ‘Bonje Met De Buren’ weet als geen ander wat er zich achter menig voordeur in Nederland afspeelt. Hij heeft van dichtbij gezien hoe sommige mensen worstelen met torenhoge schulden en te maken krijgen met vooroordelen. Hij heeft altijd geholpen waar hij kon, hopende dat hij met raad en advies een positieve impact kon maken op hun leven.

Zijn werk op tv sluit naadloos aan op wat het Rotterdamse re-integratiebedrijf Challenge Sports al jaren succesvol voor jongeren doet: hen inspireren om actief aan hun toekomst te werken. De sleutel tot het succes van Challenge Sports is dat het werkt met een combinatie van ervaringsdeskundigen, Bekende Nederlanders en topsporters. Jongeren worden begeleid door voor hen aansprekende rolmodellen als o.a. MMA- vechter Stefan Struve, basketballer Robert Krabbendam en nu dus ook tv- presentator John Williams.

Williams is bijzonder te spreken over wat het re-integratiebedrijf al een kwart eeuw voor de gemeente Rotterdam doet: "Ik ben zo onder de indruk van de aanpak van Challenge Sports, omdat het jongeren echt raakt en op weg helpt naar een positieve toekomst." De keuze om de samenwerking met Challenge Sports officieel te maken, was dan ook snel gemaakt. “Ik geef al inspiratielessen aan de leerlingen, waarin ik put uit eigen ervaring”. Nu voegt hij daar de rol van ambassadeur aan toe.

Samen zullen Williams en Challenge Sports de Rotterdamse methode door heel Nederland gaan verspreiden. Zo worden er meerdere vestigingen geopend, opdat meer jongeren met de methodiek kennis kunnen maken. De resultaten in Rotterdam liegen er niet om: jaarlijks weet Challenge Sports 60% van de werkloze jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit een uitkering te trekken. Williams: “Daar profiteren niet alleen de jongeren, maar ook de gemeente van. Zo’n mooi project, dat wil je toch voor heel Nederland!”