“In de groep heeft iedereen zijn eigen verhaal”

De deelnemers

Als deelnemer aan het programma van Challenge Sports heb je natuurlijk zo je eigen achtergrond en bagage. Niemand is hetzelfde en je hebt allemaal je eigen verhaal. Dat neemt niet weg dat iedereen hetzelfde doel nastreeft: rust en structuur aanbrengen in je leven, gecombineerd met een gezonde levensstijl.

Respect voor elkaar, elkaars normen, waarden en mening is allesbepalend binnen de groep. Hoezeer je ook verschilt, je laat de ander in zijn of haar waarde. Je mag je mening laten horen, maar dringt hem niet op aan anderen. De groep is er om je te steunen, te helpen, te leren en om vrienden mee te worden. En daarbinnen is geen plek voor negativiteit.

Zit je niet lekker in je vel, dan trekken we je eruit. Heb je daar geen zin in: ook goed. Jij bepaalt wat je uit het traject haalt. Je kan contacten opdoen, vrienden maken, maar niks is verplicht. De coaches zijn er om je te helpen, maar de groep is net zo belangrijk. Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen slaagt- ‘cause there’s no I in team!

Cacharella: ‘De oefengesprekken voor sollicitaties hebben mij goed geholpen. Door het sporten ben ik van maatje 42 naar 38 gegaan.’

Jonathan: ‘Iedereen heeft ongeveer dezelfde problemen en begrijpt je ook veel beter. We leren ook van elkaar.’

Isberta: ‘Challenge Sports geeft mij een rustgevend gevoel, het helpt mij te focussen op mijn doelen en mijn eigen weg te kiezen.’